Ce au planificat producătorii pentru 2022

Cupertino, October 26, 2021

În ultimul meu articol, m-am uitat la diferitele protocoale utilizate pentru comunicații de către dispozitivele inteligente de acasă. La sfârșitul articolului am atins noul protocol Matter (fostul Connected Home over IP – CHIP).

Pentru a revizui:

  • Protocolul Matter este susținut de o gamă largă de companii, inclusiv Amazon, Apple, Google și Samsung SmartThings. Aceste companii au recunoscut că este în interesul lor să aibă dispozitive IoT care să fie compatibile cu toate platformele lor.
  • Materia este dezvoltată sub umbrela CSA și va fi liberă de drepturi de autor; care ar trebui să mențină prețul dispozitivelor IoT care utilizează protocolul Matter scăzut.
  • Matter este dezvoltat ca proiect de software open source
  • Materia nu va face imediat toate celelalte protocoale învechite. De fapt, se bazează pe unele protocoale existente de casă inteligentă, inclusiv Thread. Se lucrează în desfășurare pentru a permite proprietarilor de case inteligente existente să integreze noi dispozitive care încorporează protocolul Matter în ecosistemele lor existente de case inteligente.

Primele produse care încorporează protocolul Matter ar fi trebuit să fie lansate în al patrulea trimestru din 2021. Cu toate acestea, lansarea produselor a fost amânată până în 2022.

Având în vedere cele de mai sus, am vrut să raportez mai multe despre planurile specifice pe care companiile le au pentru adoptarea protocolului Matter în cadrul produselor lor existente și viitoare. Companiile sunt notoriu secrete cu privire la planurile lor de viitor, așa că știam că asta va fi o provocare.

Silicon Labs planuri pentru materie

Silicon Labs are o experiență puternică în protocoalele wireless care acceptă Matter (Thread, Wi-Fi și Bluetooth) și oferă o gamă de software și instrumente de dezvoltare compatibile cu Matter. Peste 15 milioane de produse gateway IoT dezvoltate folosind soluțiile wireless din Seria 1 și Seria 2 ale Silicon Labs vor fi compatibile cu Matter odată ce va fi aprobat pentru disponibilitatea pe piață.

Silicon Labs avansează dezvoltarea Matter ca unul dintre cei mai mari contributori de cod pe GitHub, oferind aproximativ 20% din codul care se află în SDK-ul său. Acest lucru face din Silicon Labs al treilea cel mai mare contributor de cod în general și cel mai mare contributor al oricărei companii de semiconductori. Anul acesta, Silicon Labs a lansat, de asemenea, SDK-ul Unify pentru a permite altor protocoale să facă legătura cu Matter.

Începând din 2022, Silicon Labs intenționează să integreze complet Matter ca parte a software-ului său Gecko SDK și Simplicity Studio pentru a oferi același nivel de experiență de dezvoltator de cea mai bună calitate ca și alte stive de protocoale. Soluția Matter de la Silicon Labs este concepută pentru a îmbunătăți experiența produsului conectat în ecosistemele majore, inclusiv Amazon Alexa, Apple HomeKit și Google.

Planuri de protocol de materie pentru sistemele Espressif

Espressif Systems produce linia ESP de plăci de dezvoltare IoT pe care se bazează multe produse pentru casă inteligentă. Nu numai că Espressif produce plăcile, ci furnizează firmware-ul de bază pentru plăcile lor, astfel încât companiile care le folosesc în produsele lor să se poată concentra pe scrierea software-ului necesar pentru a rezolva problema de afaceri pe care produsul lor o va rezolva și să nu piardă timpul scriind cod de nivel scăzut. pentru, de exemplu, implementarea unui protocol de comunicații.

Am contactat Espressif pentru a vedea care sunt planurile lor pentru a susține Matter în plăcile lor IoT, deoarece acesta va fi un pas major în a permite producătorilor de produse pentru casă inteligentă să integreze cu ușurință suportul pentru protocolul Matter în produsele lor. Espressif a anunțat că noul lor ESP32-H2 va include un radio 802.15.4, Bluetooth LE și suport pentru protocoalele Zigbee și Thread. Toate acestea sunt bazele de sprijin pentru Matter. În plus, potrivit Ke Sun de la Espressif, vor lansa un SDK complet (kit de dezvoltare software) care acceptă protocolul Matter în primul trimestru al anului 2022.

Producători profesioniști de case inteligente

Unul dintre motivele principale pentru care așteptam cu nerăbdare să particip la CEDIA Expo din acest an a fost să vorbesc cu oamenii de la cele trei companii profesionale dominante de case inteligente despre planurile lor de susținere a protocolului Matter – Crestron, Control4 și Savant.Dispozitivul Matter

Știam că aveam o șansă mult mai mare de a descoperi un indiciu despre planurile lor viitoare de a susține eventual protocolul Matter printr-o discuție în persoană la o expoziție comercială, comparativ cu pur și simplu contactând departamentele lor de relații cu presă. Din păcate, toate cele trei companii au decis să nu participe la CEDIA din cauza riscului variantei Delta COVID-19.

Am urmărit și am contactat toate cele trei companii prin departamentele lor de relații cu presa. Din păcate, nu am primit un răspuns de la niciunul dintre ei.

Planurile de materie ale Alianței Z-Wave

Am contactat o serie de companii care produc în prezent produse pentru casă inteligentă care folosesc Z-Wave ca protocol în produsele lor. Din nou, niciuna dintre aceste companii nu a fost dispusă să vorbească despre planurile lor specifice pentru adoptarea protocolului Matter în produsele lor existente sau în produsele pe care intenționează să le dezvolte în viitor. Cu toate acestea, am putut vorbi cu Mitch Klein, director executiv, Z-Wave Alliance și director de parteneriate strategice la Silicon Labs.

I-am pus trei întrebări lui Mitch despre viitorul Z-Wave odată cu introducerea protocolului Matter și viziunea lui despre cum se vor desfășura lucrurile în viitor.

Jay Basen: Care credeți că sunt avantajele competitive ale Z-Wave față de Matter?

Mitch Klein: Ajută să aveți 20 de ani de dezvoltare și instalații de succes; un ecosistem de sute de milioane de dispozitive deja implementate; și peste 90% dintre panourile de securitate monitorizate utilizând Z-Wave.

Acestea fiind spuse, nu se poate compara cu adevărat cele două mere cu mere – fiecare aduce o valoare diferită ecosistemului casei inteligente. De fapt, vedem adăugarea Matter la ecosistemul casei inteligente ca fiind mai puțin o competiție față de Z-Wave și alte protocoale și mai mult ca o oportunitate generală pentru Z-Wave și casa inteligentă. Promisiunea și accentul Matter este pe a permite interoperabilitatea dispozitivelor, dar acest lucru nu se va întâmpla fără ecosistemul a sute de milioane de dispozitive Z-Wave deja existente.

Una dintre cheile succesului Z-Wave în casa inteligentă de peste două decenii a fost utilizarea benzii Sub-GHz în loc de a opta pentru alte benzi de frecvență care au devenit din ce în ce mai aglomerate de-a lungul anilor. Funcționarea în banda Sub-GHz permite dispozitivelor Z-Wave să evite interferențele și scăderea pachetelor pentru o performanță constantă și fiabilă. Expertiza Z-Wave care operează în intervalul Sub-GHz, împreună cu faptul că majoritatea celorlalte protocoale au optat pentru a funcționa la intervale de frecvență mai înalte, este una dintre cele mai clare moduri prin care Z-Wave poate ajuta la echilibrarea unei rețele inteligente de acasă.”

JB: Înțeleg că dispozitivele Z-Wave pot coexista cu Matter atunci când un producător de hub Z-Wave implementează capacitatea de a atribui adrese IPv6 virtuale compatibile cu Matter fiecărui dispozitiv Z-Wave conectat la hub. Mă aștept ca Samsung/SmartThings, ca membru proeminent al CSA, să facă cu siguranță acest lucru. Sunt foarte interesat de ceea ce auziți de la alți producători de hub-uri despre planurile lor de implementare a adresei IPv6 virtuale compatibile cu Matter în hub-urile lor.

MK: Matter necesită un router de frontieră sau un pod pentru a conecta un dispozitiv Thread la un dispozitiv Wi-Fi și, în mod similar, vom vedea poduri în Z-Wave pe Matter. Modul în care va fi implementată această legătură va depinde de producători. Bridging-ul poate fi implementat pe un gateway, un dispozitiv Edge sau în cloud. Toate opțiunile vor fi disponibile pe măsură ce diferitele grupuri de lucru stabilesc API-urile necesare și foile de parcurs necesare pentru viitor.

O soluție de punte Z-Wave-to-Matter va asigura că toate dispozitivele Z-Wave existente și viitoare sunt interoperabile cu viitoarele dispozitive Matter; de fapt, succesul Matter va depinde de integrarea cu succes a Z-Wave și a altor platforme existente care vor fi incluse în implementarea Matter pentru a se asigura că niciun produs sau sistem nu se întunecă. La Z-Wave Alliance, vedem Matter ca un beneficiu pentru piață și avem lucruri interesante care vin la Z-Wave anul acesta, atât în ​​​​siliciul de nouă generație și securitatea hardware, cât și în bridging și blocuri software.”

JB: Z-Wave Long Range este o tehnologie foarte complementară Matter, deoarece Matter se concentrează în prezent pe comunicații pe distanță scurtă, iar Z-Wave Long Range umple un gol. Cu toate acestea, acesta nu este cazul pentru Z-Wave obișnuit. Care este viitorul pe termen lung al Z-Wave obișnuite într-o lume cu materie?

MK: Este adevărat că Matter se concentrează în prezent pe comunicarea pe distanță scurtă, dar aceasta nu este o situație - atât Matter, cât și Z-Wave și stratul Sub-GHz sunt componente esențiale ale unui ecosistem bine rotunjit de casă inteligentă. Ca atare, dispozitivele Z-Wave nu vor înceta să funcționeze atunci când dispozitivele Matter vor ajunge pe piață. Ei vor lucra în cooperare cu multe alte părți ale ecosistemului de protocol IoT, probabil că vor ajunge în dispozitive hub pentru a oferi consumatorilor conectivitate extinsă și opțiune.

Vom vedea cererea determinată de Matter, dar interoperabilitatea, precum și compatibilitatea înainte și înapoi au fost misiunea Z-Wave și fac parte din viziunea noastră încă de la începuturile sale. Continuăm să vedem că producătorii aleg Z-Wave datorită experienței noastre, diversității în ecosistem, performanței, interoperabilității, indiferent de actualizările sau îmbunătățirile software și de securitate. De fapt, prin doborârea barierelor utilizatorilor finali și dezvoltatorilor în IoT, vom vedea că noi aplicații și servicii vor începe să folosească IoT, iar noi domenii atât în ​​interiorul, cât și în afara pieței smart home vor crește ca rezultat.

O maree în creștere ridică toate navele; Matter se referă la tehnologie între sisteme, iar Z-Wave aduce compatibilitate și interoperabilitate înainte și înapoi pe sute de milioane de dispozitive, de la securitate la iluminare, și lucrează deja cu cele mai mari mărci IoT de pe piață astăzi, inclusiv Amazon, Apple, Google și Mai Mult.

Nivel

Level produce încuietori inteligente inovatoare care folosesc cadrul HomeKit de la Apple. Având în vedere că Apple este membrul principal al grupului de lucru Matter, am fost foarte curios de modul în care o companie care produce produse bazate pe Apple HomeKit a văzut Protocolul Matter. Am contactat Level și am primit următorul răspuns de la directorul de tehnologie al Level, Ken Goto:

„Level este deja membru al grupului de lucru Matter”, a spus el. „Suntem membri de când a fost CHiP acum doi ani. Level urmărește Matter încă de la începuturile sale ca Project CHiP. Oportunitatea de a construi o singură dată o platformă hardware și de a fi capabilă să participe la toate ecosistemele majore de case inteligente de la Apple, Google și Amazon, printre altele, este cu siguranță un plus uriaș – atât din perspectiva producătorului în reducerea costurilor SKU, cât și a timpului de lansare pe piață. . De asemenea, este grozav pentru consumatorul final să minimizeze toate provocările cognitive care vin odată cu aflarea „de ce versiune” are nevoie. Acestea fiind spuse, pentru o companie mică, adevărata valoare va fi după ce Matter va fi adoptat pe scară largă și toate platformele de acasă vor lansa suport. Până atunci, probabil că companiile mai mari vor începe să testeze platforma. Pentru Level, suntem pe deplin compatibil cu hardware-ul Matter și ne vom actualiza firmware-ul pentru toate dispozitivele noastre din trecut și din prezent, atunci când Matter va fi gata pentru un consum larg.”

Concluzii despre Adoptarea Protocolului Materiei

Cred că Ken Goto a făcut o treabă grozavă rezumand modul în care lansarea protocolului Matter va afecta industria caselor inteligente. Mă aștept să vedem anunțuri de produse de la Apple, Amazon, Google și Samsung SmartThings în primul trimestru al anului 2022. Odată ce acești producători dominanti lansează actualizări ale produselor existente și noi care încorporează protocolul Matter, va fi doar o chestiune de timp înainte. producătorii mai mici se aruncă în val cu propriile lor anunțuri despre produse.Senzor de materie

r

Dacă producătorii profesioniști de case inteligente decid să permită integratorilor și proprietarilor de case să includă cu ușurință produse care comunică folosind protocolul Matter în ecosistemele lor este o întrebare mai mare. Fiecare dintre aceste companii câștigă o mulțime de bani vânzând produse cu care ar concura produsele IoT de la raft cu Matter. Așadar, viitorul produselor care utilizează protocolul Matter este, din păcate, mult mai puțin sigur în casele inteligente instalate profesional.

(Vizitat de 1 ori, 1 vizite astăzi)

Best selling & Top trending HomeKit product in our shop at this moment

HomeKit.Blog is in no way affiliated with or endorsed by Apple Inc. or Apple related subsidiaries.

All images, videos and logos are the copyright of the respective rights holders, and this website does not claim ownership or copyright of the aforementioned.

All information about products mentioned on this site has been collected in good faith. However, the information relating to them, may not be 100% accurate, as we only rely on the information we are able to gather from the companies themselves or the resellers who stock these products, and therefore cannot be held responsible for any inaccuracies arising from the aforementioned sources, or any subsequent changes that are made that we have not been made aware of.

HomeKit.Blog Is A Participant In The Amazon Services LLC Associates Program, An Affiliate Advertising Program Designed To Provide A Means For Sites To Earn Advertising Fees By Advertising And Linking To Amazon Store (Amazon.com, Or Endless.com, MYHABIT.com, SmallParts.com, Or AmazonWireless.com).

The opinions expressed on this website by our contributors do not necessarily represent the views of the website owners. 

Copyright © 2022 . All rights reserved
United States