Cel mai bun monitor de calitate a aerului 2021: Aflați cât de curat este aerul dvs. cu monitoarele de calitate a aerului de top pentru casa dvs.

Cupertino, March 29, 2021

Deși orașele noastre nu sunt capcanele mortale de smog pe care au fost odată, poluarea aerului rămâne o problemă serioasă în Marea Britanie. În luna martie a acestui an, Curtea de Justiție a UE a decis că Marea Britanie a încălcat limitele legale de poluare de peste un deceniu, cu niveluri de dioxid de azot, produse de vehiculele diesel, ridicate ilegal în 75% din zonele urbane.

Calitatea slabă a aerului provoacă încă aproximativ 40.000 de decese timpurii pe an în Marea Britanie, cu particule fine și ultrafine legate de orice, de la probleme de respirație precum astmul și emfizemul la cancerul pulmonar, accidentele vasculare cerebrale, demența, tulburările cognitive și chiar bolile hepatice.

Între timp, materialele de construcție, vopselele și mobilierul pot emite compuși organici volatili (COV) care au efecte la fel de nocive. Multe zone din Marea Britanie sunt afectate de niveluri ridicate de radon, un gaz radioactiv natural care este responsabil pentru aproximativ jumătate din expunerea noastră la radiații. Este considerată una dintre cele mai mari cauze de cancer pulmonar în afara fumatului și a poluării industriale.

Puteți combate poluarea aerului cu ventilatoare, purificatoare de aer și ventilație, dar numai dacă știți cu ce luptați. Aici intervin monitoarele de calitate a aerului, oferindu-vă un mijloc precis de detectare și urmărire a nivelurilor de poluanți din casa dvs., astfel încât să puteți acționa acolo unde trebuie.

Cum să alegeți cel mai bun monitor de calitate a aerului pentru dvs.

Monitoarele de calitate a aerului se împart în două tipuri principale. Ne vom uita în principal la modele de interior concepute pentru a sta într-o singură cameră și pentru a oferi o monitorizare continuă a calității aerului în acel spațiu, dar există și dispozitive portabile concepute pentru utilizare în interior și exterior. Sunt adesea folosite de profesioniști sau de cei cu afecțiuni respiratorii pentru a oferi o evaluare rapidă a condițiilor de aer oriunde s-ar afla.

Dincolo de aceasta, principalele distincții se referă la stilul și dimensiunea monitorului, orice afișaj sau conectivitate, software-ul pe care îl conectează și ce poluanți și condiții detectează. Acest ultim punct este deosebit de important, deoarece în timp ce majoritatea calității aerului monitorizează nivelurile de particule fine sub 2,5 microni (sau PM2,5) și / sau COV, unele merg mult mai departe pentru a monitoriza temperatura, umiditatea, particulele mai fine (până la 1 micron) , sau PM1), gaz radon, mucegai și dioxid de carbon.

Cu cât sunt detectați mai mulți poluanți, cu atât este mai mare costul, dar acesta este un preț care ar putea fi demn de plătit dacă locuiți într-o zonă cu niveluri ridicate de radon sau cu probleme specifice de mediu. Acest lucru se dublează dacă dumneavoastră sau un membru al gospodăriei dumneavoastră suferiți de o afecțiune care ar putea fi declanșată sau agravată de anumiți poluanți.

Mai este ceva ce merită să fie atent?

Majoritatea monitoarelor de calitate a aerului sunt alimentate cu baterii, deoarece acest lucru vă oferă flexibilitate maximă atunci când decideți unde le așezați. Este posibil să necesite una sau mai multe baterii cu durată lungă de viață sau o baterie reîncărcabilă care trebuie completată pe un cablu USB, deși acestea nu ar trebui să fie încărcate prea des.

Conectivitatea diferă, de asemenea, de la un monitor la altul. Unii folosesc Bluetooth pentru a comunica cu o aplicație pentru smartphone, în timp ce alții se pot conecta la o conexiune Wi-Fi și chiar comunică cu hub-urile inteligente Apple Homekit sau Alexa pentru a controla alte dispozitive acceptate, inclusiv purificatoare de aer, dezumidificatoare și ventilatoare.

Poate că cea mai importantă caracteristică este totuși modul în care comunică cu tine. Deoarece acestea sunt dispozitive mici, vă uitați, de obicei, la un indicator colorat al calității aerului sau la un afișaj mic, dar aplicațiile pentru smartphone vă oferă mai multe informații și vă permit să urmăriți calitatea aerului, temperatura și umiditatea în timp, ceea ce poate fi cu adevărat util dacă Încearcă să urmărească tendințele mai largi.

Cu cât aceste aplicații sunt mai clare și mai ușoare de utilizat, cu atât veți obține mai mult din monitorul calității aerului, deci merită cu siguranță să luați în considerare.

Ce puteți face cu privire la calitatea aerului?

În majoritatea cazurilor, cea mai bună opțiune este ventilația: deschideți niște ferestre și faceți mișcare de aer în casă. Cu toate acestea, dacă locuiți într-una dintre cele mai afectate regiuni din Marea Britanie, este posibil să nu fie suficient. Purificatoarele de aer sunt acum foarte accesibile și pot fi utilizate pentru a îmbunătăți calitatea aerului în camerele în care vă petreceți cea mai mare parte a timpului.

În mod similar, dezumidificatoarele pot ajuta în încăperile în care există prea multă umiditate și există un risc de umezeală și mucegai. Dacă aveți un nivel ridicat de radon, este posibil să aveți nevoie de mai multe sfaturi de specialitate. Poate fi necesară mai multă ventilație sau un sistem activ de gestionare a aerului pentru a reduce nivelul radonului. Puteți găsi mai multe informații și sfaturi pe site-ul guvernului cu radon.

CITIȚI NEXT: Cel mai bun umidificator

Cele mai bune monitoare de calitate a aerului de cumpărat

1. Kaiterra Laser Egg + Chemical: Cel mai bun monitor general al calității aerului

Preț: 180 GBP | Cumpărați acum de la Kaiterra

Kaiterra produce trei monitoare Laser Egg diferite, începând cu laserul de bază de 140 GBP, care măsoară particulele fine PM2,5, la modelele de 180 GBP + Chemical și + CO2, care adaugă detectarea VOC și, respectiv, a dioxidului de carbon, la amestec.

Oricum ar fi, veți obține un design distinctiv, cu ceea ce arată ca un ou de gâscă mare, tăiat în jumătate și sprijinit pe o parte, și fața dominată de un ecran LCD color de 2,6 inci, care vă oferă informații actualizate despre curent niveluri, temperatură și umiditate relativă.

Natura în timp real a Laser Egg + este, fără îndoială, cea mai mare forță a acestuia. Puteți urmări citirea în sus și în jos aproape instantaneu atunci când aprindeți un foc sau pulverizați orice substanță chimică din apropiere. Am testat versiunea + Chemical și merită cu siguranță dacă vă îngrijorează COV-urile din casa dvs. A reacționat atunci când a fost plasat într-o cameră pictată recent, dar a înregistrat și alte creșteri și căderi la care s-ar putea să nu vă fi așteptat în mod normal.

Afișajul poate distrage atenția, dar există o opțiune de a-l transforma direct în aplicația pentru smartphone, care, de asemenea, face o treabă excelentă de urmărire a modificărilor din ultimele câteva minute, ore sau zile.

Laser Egg funcționează, de asemenea, cu Apple Homekit sau IFTTT prin Wi-Fi și poate fi utilizat pentru a declanșa purificatoare de aer inteligente sau ventilatoare în casă. Este ușor de configurat, ușor de utilizat, iar aplicația funcționează ca un farmec. Singura problemă minoră este că, cu doar opt ore de viață a bateriei cu ecranul pornit, trebuie să păstrați încărcătorul la îndemână - sau chiar conectat. Cu toate acestea, dacă îl lăsați în modul de așteptare fără afișajul activ, un singur taxa ar trebui să dureze până la o săptămână.

Specificații cheie - Poluanții monitorizați: PM2.5, COV (+ chimic), CO2 (+ CO2); Temperatura: Da; Umiditate: Da; Afişa: LCD de 2.6 in; Conectivitate: Wi-Fi (2.4Ghz); Aplicații: iOS, Android; Putere: Li-ion încorporat; dimensiuni: 106 x 106 x 88mm

Cumpărați acum de la Kaiterra


2. Airthings Wave Plus: Cel mai bun monitor al calității aerului pentru COV și radon

Preț: 205 GBP | Cumpărați acum de la Amazon

Ar putea arăta ca un simplu detector de fum, dar Airthings Wave Plus este unul dintre cele mai cuprinzătoare monitoare de calitate a aerului din jur, detectând COV, CO2 și gaz radon, colectând în același timp date despre temperatură, umiditate și presiunea aerului.

Vă oferă feedback de zi cu zi folosind un inel central colorat, care trece de la verde la chihlimbar și la roșu în funcție de nivelul general al calității aerului atunci când fluturați mâna în fața sa. Dacă doriți informații mai detaliate, le puteți obține printr-un tablou de bord web sau prin aplicația pentru smartphone Airthings. Acest lucru vă va oferi cele mai recente cifre pentru concentrațiile de COV, radon și CO2 și un grafic la îndemână care arată creșterea și scăderea acestora cu vizualizări de 12 ore, 48 de ore, săptămână, lună și an.

Deși nu este la fel de rapid să înregistreze modificări ale calității aerului ca Kaiterra Laser Egg + Chemical, am constatat că le-a urmărit cu precizie de-a lungul orelor și zilelor, făcând mai ușor să vezi diferența atunci când te-ai mutat într-un dormitor de la etaj doar vopsit sau plasat lângă un iluminat arzător pe lemne în sufrageria de jos. Singurul dezavantaj este că nu există senzor de particule, ceea ce înseamnă că unii poluanți pot rămâne nedetectați.

Unitatea se conectează la telefonul dvs. prin Bluetooth, deși îl puteți conecta și la un hub opțional Airthings pentru actualizări în timp real atunci când telefonul dvs. nu este în apropiere. Acest lucru vă permite, de asemenea, să obțineți cele mai recente citiri printr-un difuzor inteligent Alexa sau Google Nest sau să utilizați datele pentru a controla alte dispozitive din casă prin IFTTT, fără a avea telefonul la distanță. Wave Plus poate fi, de asemenea, montat pe perete sau pe tavan și este alimentat de două baterii AA care ar trebui să dureze aproximativ 16 luni.

Nu se poate evita faptul că Wave Plus este scump, dar este un monitor simplu și complet informativ.

Specificații cheie - Poluanții monitorizați: COV, CO2, radon; Temperatura: Da; Umiditate: Da; Afişa: Indicator de sonerie; Conectivitate: Bluetooth 5, Airthings SmartLink; Aplicații: Android, iOS, tablou de bord web; Putere: 2 x baterii AA; dimensiuni: 120 x 120 x 36mm


3. Camera Eve: monitorul de calitate a aerului prietenos cu iPhone pe care abia îl veți observa

Preț: 85 GBP | Cumpărați acum de la Amazon

Dacă sunteți în căutarea unui monitor discret al calității aerului, veți fi greu de găsit ceva mai ciudat decât camera Eve. Este o unitate pătrată minusculă, cu un afișaj cu cerneală electronică de 200 x 200 pixeli, care vă oferă un rating de stele pentru calitatea curentă a aerului pe baza detectării COV-urilor, temperaturii și umidității.

De asemenea, funcționează mână în mână cu aplicația Apple Homekit și Eva pentru iOS, care poate urmări toate cele trei valori pe o perioadă de ore, zile sau săptămâni. Poate declanșa chiar și purificatoare de aer compatibile HomeKit, dezumidificatoare sau ventilatoare.

Este foarte ușor de utilizat, deși, la fel ca în cazul produselor Airthings, nu există urmărirea poluanților PM2.5, ci doar COV. Se conectează la iPhone sau iPad prin Bluetooth Low Energy și are nevoie doar de încărcare aproximativ la fiecare șase săptămâni prin micro-USB.

L-am găsit la fel de rapid ca produsele Airthings să reacționeze la schimbările din aer și vă oferă liniște sufletească într-un pachet minuscul. Singura problema? Ca produs exclusiv pentru Homekit, nu este util dacă nu sunteți utilizator iPhone / iPad.

Specificații cheie - Poluanții monitorizați: COV; Temperatura: Da; Umiditate: Da; Afişa: Cerneală E 200 x 200 pixeli; Conectivitate: Bluetooth LE; Aplicații: iOS; Putere: Li-ion intern; dimensiuni: 54 x 54 x 15 mm


4. Airthings Wave Mini: Cel mai bun monitor de intrare de calitate a aerului

Preț: 67 GBP | Cumpărați acum de la Amazon

Dacă Airthings Wave Plus este prea scump pentru bugetul dvs., Wave Mini vă oferă multe dintre aceleași caracteristici la un preț mult mai mic și într-o unitate mai mică. Acesta monitorizează în cea mai mare parte umiditatea, temperatura și COV-urile, dar are și o funcție la îndemână de risc de mucegai, care folosește datele de la senzori pentru a evalua șansele camerei dvs. de a dezvolta mucegai și mucegai.

Inelul Wave Plus devine aici un indicator mai mic, dar funcționează în același mod. Agitați mâna peste Wave Mini și va lumina un ton între roșu și verde pentru a vă oferi o indicație vizuală clară a calității curente a aerului.

În caz contrar, Wave Mini funcționează la fel ca fratele său mai mare, conectându-se la telefon sau tabletă prin Bluetooth sau prin Airthings SmartLink la un hub Airthings. Acest lucru înseamnă totuși că nu primiți actualizări în timp real fără ca telefonul dvs. să fie aproape de proximitate, dar puteți utiliza aplicația sau tabloul de bord web pentru a urmări schimbările în calitatea aerului sau pentru a configura rutine IFTTT pentru a rula un ventilator sau dezumidificator dacă senzorul atinge o anumită țintă.

S-ar putea să fie mini, dar este totuși plin de funcții și nu l-am găsit mai puțin sensibil sau eficient decât Wave-ul mai mare. Acest lucru îl face un dispozitiv entry-level excelent.

Specificații cheie - Poluanții monitorizați: COV, detectarea riscului de mucegai; Temperatura: Da; Umiditate: Da; Afişa: Indicator cu LED; Conectivitate: Bluetooth 4.2; Aplicații: iOS, Android, tablou de bord web; Putere: 3 x AAA; dimensiuni: 80 x 80 x 26mm

Best selling & Top trending HomeKit product in our shop at this moment

HomeKit.Blog is in no way affiliated with or endorsed by Apple Inc. or Apple related subsidiaries.

All images, videos and logos are the copyright of the respective rights holders, and this website does not claim ownership or copyright of the aforementioned.

All information about products mentioned on this site has been collected in good faith. However, the information relating to them, may not be 100% accurate, as we only rely on the information we are able to gather from the companies themselves or the resellers who stock these products, and therefore cannot be held responsible for any inaccuracies arising from the aforementioned sources, or any subsequent changes that are made that we have not been made aware of.

HomeKit.Blog Is A Participant In The Amazon Services LLC Associates Program, An Affiliate Advertising Program Designed To Provide A Means For Sites To Earn Advertising Fees By Advertising And Linking To Amazon Store (Amazon.com, Or Endless.com, MYHABIT.com, SmallParts.com, Or AmazonWireless.com).

The opinions expressed on this website by our contributors do not necessarily represent the views of the website owners. 

Copyright © 2022 HomeKit Blog
. All rights reserved
United States