Cum am economisit bani pe becurile inteligente HomeKit cu Philips Wiz și un Raspberry Pi

Cupertino, October 7, 2021
Mărește / Un bec Philips Wiz și un Raspberry Pi care rulează Homebridge.

Andrew Cunningham

Casa în care locuiește în prezent familia mea este luminată în primul rând de o grămadă de becuri încastrate montate în tavan. De sus în jos, numărând corpurile de baie, avem ceva de genul 40 de becuri în toată casa. Și când ne-am mutat, fiecare dintre aceste becuri era un bec incandescent fierbinte, care suge puterea. Înlocuirea acestor becuri cu LED-uri mai reci și mai eficiente a fost unul dintre proiectele de îmbunătățire a locuințelor cu suspendare redusă pe care le-am luat după ce ne-am mutat.

Ca parte a acestui proiect, am aprins câteva camere cu becuri inteligente Philips Hue, care au făcut o grămadă pentru a populariza și simplifica iluminarea personalizabilă cu LED-uri când au ieșit pentru prima dată în 2012. Aceste becuri plus un termostat Ecobee au constituit baza unei configurări HomeKit , ales pentru că eu și soția mea suntem amândoi utilizatori de iPhone și nu dețineam niciun Echo sau niciun produs Google sau Nest în acel moment. De atunci, casa noastră inteligentă a crescut pe măsură, acumulând diferite gadgeturi ici și colo și urmărind compatibilitatea HomeKit atunci când o putem obține. (Presupun că o mulțime de configurări inteligente pentru casă sunt așa - s-au împiedicat de-a lungul timpului, alcătuite dintr-un patchwork de produse care au venit fie cu casa, fie au fost cumpărate individual pentru a satisface anumite nevoi specifice, toate legate laolaltă după aceea de Google, Amazon sau Apple, în funcție de care dintre uriașii tehnologici ați captat cel mai bine în vremurile sale la momentul respectiv.)

Avans rapid de cinci ani și am fost gata să adaug iluminat inteligent la mai multe camere din casă. Cu toate acestea, nu am vrut să plătesc prețuri Hue, în special pentru becurile multicolore - un bec alb echivalent 60W Hue funcționează în mod normal în jur de 15 USD, iar un bec color costă între 30 și 50 USD pe pop. O companie numită meross creează un bec multicolor atractiv compatibil HomeKit pentru aproximativ 15 USD, dar recenziile medii ale clienților (și o lipsă de recenzii profesionale) m-au făcut să ezit.

Am ajuns să mă stabilesc pe un alt brand de becuri Philips, gama complet diferită și incompatibilă Wiz (Signify, un spin-off Philips care produce becurile Hue, a cumpărat o companie numită WiZ Connected în 2019, care este scurta explicație a motivului pentru care aceeași companie vinde două linii complet separate de becuri inteligente). Becurile Wiz sunt bine revizuite și costă 12 sau 13 USD pe bec multicolor - singurul lucru pe care îl au nu a fost să se integreze cu HomeKit. Dar pentru DIY-erul îndrăzneț, există o soluție pentru acest lucru: Homebridge, software de server ușor care mediază conexiunile între HomeKit și o gamă largă de accesorii inteligente care nu sunt compatibile oficial cu HomeKit.

Configurarea Homebridge

Becurile Wiz pot fi integrate în casele alimentate de Google sau Amazon Alexa fără probleme, dar în afara aplicației Wiz în sine, becurile se bazează pe comenzi rapide Siri pentru asistență pe dispozitivele Apple. Într-o casă care numai folosite becuri Wiz, aceste comenzi rapide sunt probabil suficient de bune - puteți construi comenzi rapide individuale pentru a controla diferite grupuri de lumini cam oricum doriți. Dar am vrut ca acestea să se potrivească cu becurile Hue și alte accesorii pe care le-am configurat deja în HomeKit, astfel încât să pot controla un mix de becuri folosind aceleași comenzi, să împărtășesc accesul la acele comenzi cu alte persoane cu care locuiesc și să folosesc aceeași interfață pentru a controla totul, mai degrabă decât un patchwork de diferite aplicații.

Homebridge este un server nodeJS care va rula pe aproape orice, inclusiv pe computerul sau Mac-ul pe care îl utilizați deja sau pe un Synology sau QNAP NAS ca container Docker. Scanând un cod QR, puteți adăuga dispozitivul Homebridge la configurarea HomeKit ca hub, la fel ca hub-ul care controlează luminile Hue. De acolo, HomeKit comunică cu bridge-ul dvs., iar HomeBridge trimite acele comenzi către accesoriile dvs. non-HomeKit într-o limbă pe care o pot înțelege. Homebridge se bazează pe pluginuri dezvoltate de comunitate pentru asistență și puteți găsi pluginuri Homebridge pentru becuri Wiz, pentru termostate Nest și detectoare de fum și chiar pentru a da comenzi dispozitivelor dvs. HomeKit prin Amazon Alexa.

Pentru că am vrut ceva ieftin și cu putere redusă, care să poată sta într-un colț deschis tot timpul, am ales să folosesc un vechi Raspberry Pi 3 pe care îl aveam deja. Înainte era pentru emularea consolelor de jocuri, dar, de când l-am înlocuit cu un Pi 4, a dispărut într-un dulap. Există o imagine Homebridge gata pentru Pi, care include software-ul și o interfață de utilizare bazată pe web și care se va potrivi cu ușurință pe orice card microSD de 4 GB sau mai mare.

După ce a aprins imaginea Homebridge și a pornit Pi, Homebridge va difuza o rețea Wi-Fi la care vă conectați cu un telefon sau computer. Aceasta deschide o pagină simplă pe care o utilizați pentru a conecta HomeBridge la rețeaua Wi-Fi de acasă (este cel mai ușor să aveți toate dispozitivele pe același VLAN, care va fi modul în care sunt configurate majoritatea rețelelor de domiciliu, cu excepția cazului în care ați configurat în mod special altfel; dacă ați pus dispozitive inteligente de acasă pe un VLAN separat, din motive de securitate poate sa încă folosiți HomeKit și Homebridge cu ele, dar asta depășește domeniul nostru de aplicare aici).

Apoi am folosit aplicația Wiz pentru ca toate becurile Wiz să se alăture rețelei mele, ceea ce este cam tot ceea ce aveți nevoie dacă intenționați să utilizați becurile cu Homebridge. Nimic nu vă împiedică să utilizați HomeKit și aplicația Wiz separat, iar aplicația Wiz are câteva presetări de culoare îngrijite pe care nu le poți replica cu aplicația Home, dar controlez în principal becurile folosind comenzi vocale Siri și automatizări HomeKit.

Subtitrările din imaginile din galeria de mai sus vă vor oferi o prezentare pas cu pas a instalării pluginului Wiz pentru Homebridge și a vă asigura că toate accesoriile dvs. au fost adăugate. În loc să folosesc codul QR de pe pagina principală a Homebridge pentru a adăuga accesorii, prefer, de asemenea, să creez punți „copil” pentru fiecare plugin pentru a face Homebridge mai fiabil și pentru a ușura izolarea problemelor atunci când apar. Când Homebridge a descoperit becurile Wiz în rețea și adăugați podul la HomeKit folosind codul QR, toate becurile ar trebui să apară în aplicația Home așa cum ar face în mod normal. Homebridge și pluginul Wiz acceptă chiar și noua funcție de „iluminare adaptivă” introdusă în iOS 14, care modifică dinamic temperatura culorii becurilor pe parcursul zilei.

Nu am depus o grămadă de eforturi pentru a-mi asigura caseta Homebridge, deoarece becurile Wiz sunt singurul lucru conectat în prezent la aceasta și toată comunicarea are loc prin rețeaua locală. Nu ar trebui să existe conectări sau expunere la internetul deschis (am experimentat adăugarea de termostate Nest Protect la acesta, dar nu am făcut prea multe lucruri dincolo de tamponare). Puteți adăuga 2FA la ecranul de conectare al Homebridge, dacă doriți, și vă recomand, de asemenea, să faceți câteva analize de bază de securitate Raspberry Pi, cum ar fi să vă asigurați că contul de administrator implicit „pi” are parola modificată și să vă asigurați că sistemul de operare necesită o parolă pentru comenzile sudo . De asemenea, puteți activa HTTPS pentru interfața web Homebridge relativ ușor dacă aveți un certificat. Considerații suplimentare de securitate vor varia în funcție de configurația rețelei și de accesoriile pe care le utilizați.

Acest proiect nu a fost o navigație complet lină; aplicația Home și becurile au nevoie uneori de un minut pentru a se vedea dacă porniți și opriți becurile cu un comutator de lumină, iar o nefericită întrerupere a energiei a întrerupt total comunicarea dintre becuri și Raspberry Pi. S-ar putea să fi reușit să-l depanez cu suficient timp, dar configurarea mea este suficient de simplă încât am resetat totul și am făcut-o din nou. Dar acesta este un risc pe care îl rulați cu orice proiect inteligent de bricolaj pentru casă, iar casa mea are nevoie de suficiente becuri în fiecare cameră încât să merite să faceți față unor dureri de cap în schimbul unui cost mult mai mic pe bec.

Abordarea Wiz-plus-Homebridge nu va fi pentru toată lumea - indiferent dacă cumpărați becuri meross compatibile HomeKit, ați decis să săriți sau pur și simplu folosiți Google sau Alexa, mai degrabă decât HomeKit pentru a lega toate accesoriile, există cu siguranță mai simple și mai multe opțiuni ușor de utilizat. Dar acesta a fost un proiect DIY rapid, ușor și distractiv, care m-a ajutat să integrez becurile mele ieftine cu cele vechi scumpe și a făcut din nou un Raspberry Pi vechi util. Homebridge s-a dovedit a fi o piesă funcțională de software inteligent pentru casă, care se potrivește bine pentru o mulțime de diferite tipuri de proiecte.

Notă: Ars Technica poate câștiga compensații pentru vânzări din legăturile din această postare prin intermediul programelor afiliate.

Best selling & Top trending HomeKit product in our shop at this moment

HomeKit.Blog is in no way affiliated with or endorsed by Apple Inc. or Apple related subsidiaries.

All images, videos and logos are the copyright of the respective rights holders, and this website does not claim ownership or copyright of the aforementioned.

All information about products mentioned on this site has been collected in good faith. However, the information relating to them, may not be 100% accurate, as we only rely on the information we are able to gather from the companies themselves or the resellers who stock these products, and therefore cannot be held responsible for any inaccuracies arising from the aforementioned sources, or any subsequent changes that are made that we have not been made aware of.

HomeKit.Blog Is A Participant In The Amazon Services LLC Associates Program, An Affiliate Advertising Program Designed To Provide A Means For Sites To Earn Advertising Fees By Advertising And Linking To Amazon Store (Amazon.com, Or Endless.com, MYHABIT.com, SmallParts.com, Or AmazonWireless.com).

The opinions expressed on this website by our contributors do not necessarily represent the views of the website owners. 

Copyright © 2022 HomeKit Blog
. All rights reserved
United States