Ghid pentru casă inteligentă Apple HomeKit »Flux de gadget

Cupertino, February 11, 2021

HomeKit-ul Apple face ca casa ta inteligentă să fie și mai inteligentă. Dar este această platformă cu adevărat fezabilă? Ce instrumente funcționează cel mai bine cu HomeKit? Și ce se întâmplă în viitor? În blogul de astăzi, vom răspunde la toate aceste întrebări și vom oferi un rezumat al produselor noastre preferate compatibile HomeKit.

Homekit, proiectat de Apple, este o platformă inteligentă pentru acasă, care vă permite să controlați o varietate de dispozitive de acasă conectate la Wi-Fi, inclusiv becuri, termostate, jaluzele, prize și multe altele. Pe piață există o mulțime de gadgeturi inteligente compatibile Homekit care vă permit să le operați din produsele dvs. Apple.

Legate de: 23 de gadget-uri inteligente pentru casă pentru a acoperi fiecare colț al casei

Acesta nu este un produs tangibil, ci este o platformă inteligentă care adaugă confort rutinei zilnice. În special, puteți controla gadget-urile inteligente de acasă folosind un iPhone sau Siri. Și odată ce dețineți un produs compatibil Homekit, veți dori altul, astfel încât să le puteți controla pe toate prin aceeași platformă. Lansat în 2016, este încă un concept destul de nou cu care demonii tehnologici se obișnuiesc. Și în articolul de astăzi, dorim să eliminăm orice confuzie cu privire la casele inteligente Apple HomeKit și să împărtășim unele produse conexe.

Avantajele utilizării Apple HomeKit

Platforma Apple pentru case inteligente are numeroase avantaje, ajutându-vă să vă facă viața puțin mai ușoară și mai inteligentă. De exemplu, se mândrește cu automatizare. Setați luminozitatea luminilor exterioare să se aprindă la un anumit moment al zilei și reglați setările pe tot parcursul anului. Și puteți chiar să configurați aparatul de cafea pentru a porni când vă treziți în fiecare dimineață.

Poate că un alt avantaj al HomeKit îl reprezintă comenzile vocale. Deci, dacă sunteți un mare entuziast Siri, vă va plăcea că puteți continua să utilizați această tehnologie cu HomeKit. Și îți va plăcea că poți crea „Scene” prin intermediul aplicației Home. De fapt, posibilitatea de a controla mai multe dispozitive cu o singură comandă va fi cu siguranță utilă. De exemplu, puteți coborî termostatul, puteți stinge luminile și puteți bloca ușile la o anumită oră în fiecare zi.

Instalare și configurare HomeKit

După ce ați achiziționat un gadget compatibil Homekit, procesul de configurare este destul de simplu; nu contează dacă ați cumpărat o priză inteligentă, bec sau difuzor - procesul de instalare va fi în continuare același.

Deschideți aplicația Acasă pe dispozitivul dvs. iOS; acest lucru ar putea fi pe un iPhone. Atingeți butonul „Adăugați accesorii” de pe ecranul principal din aplicația Acasă și urmați instrucțiunile prezentate pe ecran. Apoi, va deschide camera din spate a dispozitivului dvs. iOS, unde scanați codul QR HomeKit de pe produsul dvs. inteligent. După acest pas, se adaugă un dispozitiv la HomeKit, pe care îl puteți utiliza ulterior. După ce apare gadgetul, selectați-l pe ecran și denumiți-l. De asemenea, îl puteți atribui unei camere din casa dvs. pentru a vă ajuta să o identificați în aplicația Acasă. Vă recomandăm să faceți acest lucru pentru a evita orice confuzie dacă adăugați mai multe gadgeturi inteligente la arsenalul dvs.

Dispozitivele HomeKit se conectează la aplicația Home prin Wi-Fi, Bluetooth sau un hub, cel mai frecvent fiind o conexiune la internet. Dezavantajul unei conexiuni Bluetooth este că aveți nevoie de o gamă extinsă pentru a opera gadgetul inteligent prin intermediul produsului dvs. Apple și, de cele mai multe ori, această gamă de conexiuni poate fi limitată.

Mai mult, în 2018, Apple a lansat HomePod - un hub care vă permite să vă controlați accesoriile HomeKit atunci când nu sunteți acasă. Disponibil pe diferite dispozitive, HomePod, HomePod mini, Apple TV sau iPad, puteți acționa iluminatul casei, comuta dispozitivele și programați termostatul să se oprească în timp ce sunteți departe.

Cerințe

Utilizarea unui Apple Homekit necesită orice produs Apple, cum ar fi un iPad sau iPhone, care utilizează cea mai recentă versiune de iOS.

Controlarea configurării Apple HomeKit

Există diferite moduri de a vă controla AppleHomeKit. De exemplu, utilizați comenzile vocale Siri pe iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, HomePod, Apple TV sau iPod touch. Alternativ, controlați gadgeturile compatibile HomeKit prin intermediul aplicației Home de pe dispozitivul dvs. Apple. Alternativ, puteți achiziționa dispozitive cu butoane compatibile HomeKit care acționează ca o telecomandă pentru a activa HomeKit fără a utiliza un iPhone etc.

Cele mai bune gadget-uri compatibile HomeKit

Am căutat pe internet cele mai bune gadget-uri HomeKit care sunt compatibile cu Apple HomeKit.

Aqara Smart HomeKit Camera Hub G2H

Aqara Smart Camera Hub G2H vă permite să vă simțiți mai în siguranță acasă. Dispunând de senzori de vibrații, mișcare, ușă, fereastră și scurgeri de apă, poate preveni apariția dezastrelor. Moreso, dispozitivul vă va trimite notificări dacă detectează oricare dintre aceste mișcări cu senzorii săi.

Vă poate ajuta să vă simțiți mai în siguranță și să aveți o mai bună liniște sufletească, oferind o cameră cu lentile de 140 de grade. Acest lucru permite înregistrări de înaltă calitate care pot surprinde orice mișcare, astfel încât să vă puteți lăsa casa nesupravegheată fără a fi nevoie să o monitorizați 24/7. Dar, pentru a reduce bombardarea cu notificări, puteți urmări anumite zone, așa că veți fi informat numai atunci când există interacțiuni în anumite zone.

Apple HomeKit casa inteligentă

Aqara Smart Camera Hub G2H

Logitech Circle View Sonerie compatibilă HomeKit

Optează pentru Logitech Circle View - prima sonerie compatibilă HomeKit, care prezintă și Apple HomeKit Secure Video. Prin urmare, puteți vedea întotdeauna cine este la ușa dvs., indiferent dacă sunteți sau nu acasă. De asemenea, este echipat cu recunoașterea feței și vă va alerta chiar dacă cineva este la ușa dvs. pe care nu l-a mai văzut până acum.

Cel mai bun dintre toate, are o viziune nocturnă video HD și color, permițându-vă să vedeți clar orice moment al zilei. Și arată subțire și prezentabil pe majoritatea cadrelor ușilor. În plus, vă va trimite notificări atunci când aveți nevoie de ele, astfel încât să vă simțiți întotdeauna în siguranță în casa dvs.

apple homekit

Vizualizare cerc Logitech

Cameră de securitate compatibilă Anker eufyCam 2 Pro 2K HomeKit

Un alt mod excelent de a vă simți mai în siguranță acasă este cu camera de securitate Anker eufyCam 2 Pro 2K. Acest gadget inteligent funcționează cu HomeKit, Alexa și Google. În mod impresionant, oferă stocare video locală gratuită, astfel încât să puteți privi înapoi la înregistrări. În plus, cu o rezoluție de 2k, garantează un conținut de calitate clară. În acest fel, nu vei pierde niciodată un moment important în afara casei tale.
Mai mult, bateria acestui gadget inteligent durează tot anul. Și oferă software de detectare a oamenilor. Prin urmare, poate distinge între o persoană și un animal. Acest lucru este important pentru a vă trimite notificări nedorite, permițându-vă să vă concentrați mai bine la locul de muncă.

apple homekit

Cameră de securitate Anker eufyCam 2 Pro 2K

Primul semnal de alertă Onelink Detector de fum și CO

Detectorul de fum și CO First Alert Onelink are o baterie de cinci ani și este compatibil cu dispozitivele Android și Apple, inclusiv HomeKit-ul Apple. Cu acest gadget inteligent, veți primi doi senzori într-unul. În special, este o alarmă inteligentă cu senzor de fum și senzor de monoxid de carbon. În mod impresionant, poate furniza alerte telefonice și vocale. Prin urmare, vă va trimite notificări în caz de urgență, indiferent dacă sunteți sau nu acasă.

apple homekit

Primul semnal de alertă Onelink Detector de fum și CO

Mufă Satechi Smart Outlet Wi-Fi

Controlează-ți aparatele de la distanță cu mufa Satechi Smart Outlet Wi-Fi. Acest lucru funcționează cu Apple HomeKit și necesită iOS 10.3 pentru a funcționa. După ce l-ați conectat, puteți utiliza mufa cu numeroase gadgeturi. De exemplu, conectați-l la un aparat de cafea pentru a programa băuturi calde. Sau, puteți porni televizorul sau puteți aprinde luminile cu ușurință.

Această mufă Wi-Fi vă permite, de asemenea, să programați rutine în timp ce sunteți afară din casă. Este o modalitate excelentă de a programa treburi pentru care deseori ești prea ocupat. Și cu o mână de ajutor, acest gadget inteligent vă poate ușura viața.

apple homekit

Mufă Satechi Smart Outlet Wi-Fi

Apple Homekit vs. Alexa și Google Home

Amazon, Google și Amazon domină lumea caselor inteligente. Și toate au puncte forte diferite, ceea ce poate face alegerea foarte copleșitoare. Să analizăm în detaliu fiecare platformă inteligentă, astfel încât să puteți decide care este cel mai potrivit pentru dvs.

Caracteristici

Un aspect important de luat în considerare este compatibilitatea dispozitivelor pentru a vă folosi dispozitivele inteligente Lista Apple HomeKit este extinsă: camere, încuietori, senzori, comutatoare, lumini și multe altele. Și există, de asemenea, câteva mărci de top care au produse compatibile HomeKit, inclusiv Philips Hue, Ecobbe și Logitech pentru a numi câteva. Amazon Alexa are, de asemenea, o listă la fel de copleșitoare de dispozitive compatibile: difuzoare, becuri, camere, încuietori, termostate, iar Amazon are chiar și un cuptor cu microunde compatibil cu Alexa. Și unii giganți tehnologici cu compatibilitate cu Alexa includ Lifx, Netatmo, Netgear, Philips Hue și alții. Numărul mare de dispozitive compatibile al lui Alexa ar putea să o facă o platformă inteligentă pentru acasă. Cu toate acestea, lista Google Home nu este la fel de extinsă, dar funcționează bine și cu dispozitivele încorporate Chromecast.

În plus, Amazon Alexa este, de asemenea, extrem de funcțional și ușor de utilizat. În special, puteți regla nivelul de luminozitate al becurilor inteligente, puteți opri luminile cu o comandă „Alexa, noapte bună” și chiar grupa dispozitivele într-o cameră pentru a le controla simultan.

Controlul dispozitivelor

Similar platformei inteligente de acasă Amazon, puteți controla dispozitivele Google Home prin comenzi vocale (Asistent Google) sau utilizați interfața unei aplicații. De asemenea, puteți controla mai multe dispozitive simultan cu o singură comandă; de fapt, ambele platforme inteligente au o interfață similară.

În cele din urmă, HomeKit-ul Apple are o automatizare mai inteligentă decât Alexa sau Google. Cu toate acestea, fără a utiliza HomePod-ul Apple, aplicația Home este doar un instrument de atingere pentru a porni și a dezactiva gadgeturile inteligente pentru casă. Deși este util să aveți Siri, în acest moment, nu există atât de multe produse care să fie compatibile cu acest lucru. Mai mult, procesul de configurare este puțin mai simplu cu Alexa și Google. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să scanați un cod și să vă apropiați de iPhone. Ca alternativă, procesul de configurare Google și Amazon se face prin Wi-Fi, ceea ce îl face puțin mai dificil.

Acestea fiind spuse, HomeKit funcționează și prin Bluetooth, astfel încât dispozitivele dvs. inteligente de acasă nu trebuie întotdeauna să fie conectate la internet. Mai mult, HomeKit se remarcă cu adevărat și prin automatizarea sa. De exemplu, puteți opri luminile atunci când plecați fără a ridica un deget, datorită conectării locației dvs. la un iPhone.

Actualizări tehnologice viitoare și HomeKit

HomeKit Secure Video este cea mai recentă actualizare din domeniul HomeKit și vă permite să vă personalizați înregistrările video, stocarea, partajarea și opțiunile de notificare. Pentru a utiliza acest lucru, aveți nevoie de un iPhone, iPad sau iPod Touch cu iOS 13.2 sau o versiune ulterioară. Mai întâi, verificați cu producătorul camerei dvs. dacă trebuie să instalați aplicația lor pentru cameră iOS sau iPadOS.

Adăugați camera foto ca accesoriu în aplicația Home. Veți primi o notificare pe accesoriu că camera a fost adăugată la această aplicație. Și dacă pierdeți o conexiune la rețea în timp ce camera dvs. înregistrează, este posibil ca conținutul să nu fie salvat. Apoi, continuați procesul urmând instrucțiunile de pe ecran pentru a selecta setările de înregistrare, permisiunile utilizatorului și multe altele. Puteți ajusta oricând aceste setări într-o zi ulterioară.

Mai mult decât atât, HomeKit Secure Video vă permite să vizualizați fluxurile și înregistrările dvs. de vizualizare în aplicația Acasă prin fila Acasă sub Camerele preferate. Membrii sau invitații pot vizualiza, de asemenea, aceste fluxuri de vizualizare prin intermediul aplicației Home sau al panoului de control de pe un Apple TV. Cu toate acestea, utilizatorul principal al aplicației de acasă poate monitoriza cine poate vizualiza aceste înregistrări.

Viitorul Apple HomeKit pare promițător, deoarece produsele au fost lansate în ultimii ani. Dar am mai dori să vedem unele evoluții, cum ar fi un aspect mai puțin aglomerat în aplicația Home. Dacă crești o armată de gadgeturi compatibile HomeKit, nu vrei să parcurgi mai multe pagini pentru a găsi accesoriul de care ai nevoie. O ușoară reproiectare a interfeței aplicației Home ar face mai ușor de utilizat și mai ușor automatizarea și configurarea setărilor.

Ești un fan al casei inteligente Apple HomeKit? Spuneți-ne părerile dvs. și orice accesorii suplimentare HomeKit pe care nu le-am menționat mai sus, în comentarii.

Amy Poole este editor și scriitor la Gadget Flow. Când nu este răsfățată cu tot ce ține de gadget, îi place să petreacă timp cu câinele ei, Rosie, și să se mențină în formă.

Best selling & Top trending HomeKit product in our shop at this moment

HomeKit.Blog is in no way affiliated with or endorsed by Apple Inc. or Apple related subsidiaries.

All images, videos and logos are the copyright of the respective rights holders, and this website does not claim ownership or copyright of the aforementioned.

All information about products mentioned on this site has been collected in good faith. However, the information relating to them, may not be 100% accurate, as we only rely on the information we are able to gather from the companies themselves or the resellers who stock these products, and therefore cannot be held responsible for any inaccuracies arising from the aforementioned sources, or any subsequent changes that are made that we have not been made aware of.

HomeKit.Blog Is A Participant In The Amazon Services LLC Associates Program, An Affiliate Advertising Program Designed To Provide A Means For Sites To Earn Advertising Fees By Advertising And Linking To Amazon Store (Amazon.com, Or Endless.com, MYHABIT.com, SmallParts.com, Or AmazonWireless.com).

The opinions expressed on this website by our contributors do not necessarily represent the views of the website owners. 

Copyright © 2022 HomeKit Blog
. All rights reserved
United States