Kitul de pornire pentru casă inteligentă – TechCrunch

Cupertino, November 22, 2021

Acum un an Mi-am transformat din greșeală casa într-o casă inteligentă. Ceea ce a început ca o modalitate ușoară (și leneșă, să fim sinceri) de a opri radioul în bucătărie fără să mă ridic de pe canapea a devenit rapid o obsesie de a controla și automatiza de la distanță cât mai mult din casa mea.

Ce face o casă inteligentă? În casa mea, luminile, prizele și jaluzelele pot fi controlate de pe telefonul meu, acasă sau oriunde în lume, dar le puteți extinde și la alte lucruri, cum ar fi aparatele de aer condiționat, sprinklerele și dispozitivele de deschidere a ușilor de garaj. Sau termostate, difuzoare, camere de securitate și aproape orice lucru electric. Și adăugând tehnologie smart home care poate detecta temperatura, umiditatea sau mișcarea, vă puteți automatiza casa pentru a aprinde lumina la apus, a porni aspersoarele când vremea este uscată, a porni aerul condiționat când este cald sau a vă alerta dacă ușile se deschid când nu ești acasă.

Noutatea de a stinge și stinge luminile din camera de zi de pe telefon s-ar putea stinge rapid, dar poate fi liniștitor să știi că poți avea o idee despre ceea ce se întâmplă acasă chiar și atunci când nu ești acolo - sau poți ajusta automat climatul și iluminarea când ești.

Probabil te gandesti, tipul asta e serios? De ce aș vrea și mai mult din casa mea conectată la internet? Internetul lucrurilor (IoT) nu are cea mai bună reputație din istorie în ceea ce privește securitatea, dar dispozitivele moderne inteligente de acasă pot fi certificate la standardele mult mai înalte stabilite de giganții Big Tech precum Apple, Amazon și Google. Acestea fiind spuse, nicio tehnologie nu este vreodată perfect sigură, deși eforturile de a crea un standard comun de casă inteligentă și sigură dau roade cu Matter, un protocol aprobat de unele dintre cele mai mari companii de tehnologie și producători de dispozitive pentru casă inteligentă.

Vă ajută să vă alăturați unui ecosistem de casă inteligentă cu care vă simțiți confortabil. Folosesc un Mac și un iPhone, așa că HomeKit de la Apple are cel mai mult sens pentru mine. Apple nu colectează o mulțime de date la fel ca alte ecosisteme de casă inteligentă și este probabil o potrivire mai bună pentru persoanele care se gândesc la confidențialitate. Pentru acest ghid, ne vom concentra pe HomeKit, dar multe se vor aplica în general dacă utilizați un alt ecosistem. Pentru utilizatorii de Android, Google Home ar avea mai mult sens, sau Amazon Alexa dacă sunteți atât de înclinat. Multe dispozitive moderne sunt oricum compatibile cu alte platforme smart home, inclusiv cu standarde mai noi precum Thread. Dar pentru cele mai bune rezultate, alegeți un ecosistem și asigurați-vă că suplimentele pe care le cumpărați sunt compatibile.

Dacă sunteți în căutarea confortului sau a rutinei - sau, ca în cazul meu, doriți doar să reparați - există multe pe care le puteți face cu ceea ce aveți deja, dar multe altele pe care le puteți face fără a sparge banca.

Acest articol conține linkuri către parteneri afiliați, acolo unde sunt disponibile. Când cumpărați prin aceste link-uri, TechCrunch poate câștiga un comision de afiliat. Cauți mai multe idei? Găsiți celelalte ghiduri de cadouri ale noastre aici.

În primul rând, aveți nevoie (sau este posibil să aveți deja) un hub HomeKit

Un HomePod mini sau Apple TV va funcționa ca hub. Credite de imagine: Brian Heater/TechCrunch

Dispozitivele HomeKit se bazează pe un hub pentru a comunica. Prin acest hub, celelalte dispozitive inteligente de acasă se conectează la internet, permițându-vă să vă accesați dispozitivele de pe telefon în lumea exterioară. Vești bune dacă aveți un Apple TV sau un HomePod (sau HomePod mini), deoarece acestea vor servi drept hub HomeKit din cutie și, în general, nu necesită nicio configurare. Dacă aveți mai multe dintre aceste dispozitive în casă, toate pot servi ca hub-uri de failover dacă unul devine indisponibil.

Unele tehnologii, cum ar fi Philips Hue sau Samsung SmartThings, vor avea nevoie de propriul hub separat (uneori numit bridge) înainte de a apărea în casa ta inteligentă. Hub-urile se conectează adesea direct la router, așa că țineți cont de porturile disponibile și de raza wireless.

Controlați-vă dispozitivele obișnuite cu prize inteligente

wemo smart plug

Prizele inteligente pot fi folosite pentru a controla dispozitivele obișnuite cu comutatoare fizice de alimentare. Credite de imagine: TechCrunch

Prizele inteligente sunt o modalitate excelentă de a conecta aparatele electrice și electrocasnice convenționale la casa ta inteligentă. O priză inteligentă se potrivește între ștecherul obișnuit al aparatului și priza de perete și i se poate spune să pornească și să oprească la comanda dumneavoastră. Este de remarcat faptul că prizele inteligente funcționează numai cu dispozitive și aparate cu un comutator fizic de alimentare care rămâne pe loc și nu va funcționa cu dispozitive cu întrerupător de oprire automată, cum ar fi un ceainic. (Probabil nu ar trebui să vă bazați pe o priză inteligentă pentru orice misiune esențială, cum ar fi echipamente medicale sau electrocasnice mari.)

Prizele inteligente WeMo Wi-Fi de la Belkin au un factor de formă mic în comparație cu alte prize inteligente mai voluminoase și funcționează fiabil. Există și un buton fizic pe lateral, în cazul în care doriți sau trebuie să îl comutați manual. Prizele Eve Energy sunt puțin mai scumpe și vin, de asemenea, cu funcții de gestionare a energiei în aplicația Eve, dar fără buton fizic pentru backup.

Becurile inteligente îți vor lumina casa așa cum vrei tu

homekit smart bulbs

Este mai bine să găsești becuri inteligente care se potrivesc cu corpurile tale existente, mai degrabă decât cele mai recomandate mărci. Credite de imagine: TechCrunch

La fel ca becurile obișnuite, becurile inteligente au toate formele, dimensiunile și culorile, așa că probabil va trebui să găsiți o marcă care să se potrivească cu luminile și corpurile dvs. de iluminat. De asemenea, poate fi necesar să amestecați și să potriviți mărcile pe măsură ce vă extindeți casa inteligentă. Majoritatea becurilor sunt reglabile, iar unele oferă control granular al temperaturii pentru a obține căldura corectă a încăperii. Nanoleaf oferă, de asemenea, becuri care se conectează la HomeKit prin Wi-Fi. Philips Hue este un favorit popular, dar necesită un hub separat pentru a vorbi cu aplicația Home. LIFX are, de asemenea, o gamă largă de becuri și o aplicație însoțitoare care oferă câteva funcții suplimentare. Gigantul de mobilier IKEA are o gamă diversă de becuri inteligente. O critică comună la adresa becurilor inteligente este că deseori nu sunt la fel de strălucitoare ca becurile obișnuite cu filament sau cu LED-uri, așa că țineți cont de asta dacă casa dvs. este deosebit de predispusă la lumină slabă.

Stabiliți atmosfera cu iluminarea inteligentă a benzii

home strip lighting

Iluminarea bandă poate fi tematică, colorată și animată. Credite de imagine: Zack Whittaker/TechCrunch

Adăugarea de benzi luminoase colorate în casa ta inteligentă poate lumina cu adevărat un spațiu. Benzile de lumină inteligente sunt ca benzile de iluminat obișnuite pentru sub dulapuri și rafturi, dar pot fi controlate de pe telefon. Aceste benzi cu suport adeziv conțin zeci sau sute de LED-uri care vă permit să le personalizați culoarea și luminozitatea, precum și adesea și modelele și animațiile pentru a aduce lumină reactivă în camerele dvs. Va trebui să rețineți că majoritatea vor necesita o sursă de alimentare, de cele mai multe ori o priză de perete, dacă nu USB - multe televizoare moderne ar trebui să aibă una de rezervă. Ne place pentru început kitul de pornire Nanoleaf Essentials Lightstrip sau Lightstrip de la LIFX face, de asemenea, o treabă grozavă; este unul în sufrageria mea.

Puteți moderniza o parte din tehnologia dvs. mai veche

SOMA

Credite de imagine: SOMA

Unul dintre cele mai bune lucruri despre casele inteligente este cât de mult poți face cu armăturile tale existente. Există o mână de jaluzele și umbrele produse de mărci cunoscute precum IKEA (cu un butuc separat) sau coapte, cum ar fi Serena de la Lutron, care sunt compatibile nativ cu HomeKit. Sau, dacă aveți jaluzele existente, există opțiuni care vă permit să vă adaptați jaluzelele existente cu un controler compatibil HomeKit.

Casa mea are jaluzele verticale cu un mâner de înclinare pe care trebuie să-l rotiți pentru a închide jaluzelele și așa că ne bazăm pe Soma, un producător de dispozitive inteligente din Estonia, care produce o serie de controlere de jaluzele care se potrivesc în lanțurile sau mecanismele de înclinare existente. Le agățați de jaluzele, îndepărtați coaja de pe adezivul de pe dispozitiv, lipiți cutia de perete și ați terminat - nu sunt necesare abilități. Aceste controlere funcționează pe baterie sau pot fi alimentate prin panoul solar stick-on sau conectate la o priză. Aceste controlere se conectează la HomeKit printr-un hub separat asemănător Raspberry Pi, Soma Connect. În timp ce experiența mea cu Soma a fost fără cusur, alții de la TechCrunch raportează că au probleme cu acesta - consideră că recenziile noastre de aici sunt „mixte”.

Jaluzelele sunt doar o zonă care poate fi adaptată pentru a funcționa cu HomeKit. Există și alte tehnologii pentru a conecta ușile de garaj, ventilatoarele de tavan și chiar și radiatoarele la casa ta inteligentă.

Automatizați-vă casa cu senzori

eve door

Senzorii vă permit să configurați mai multe automatizări pentru casa dvs. inteligentă. Credite de imagine: Eve Acasă

Acum că aveți luminile și jaluzelele conectate la aplicația Home, puteți începe să adăugați senzori la amestec. Senzorii vă pot permite să vă automatizați casa detectând lumina, mișcarea, temperatura sau dacă se deschide o fereastră sau o ușă, apoi pornind ventilatoarele când se încălzește sau setând luminile numai când cineva este acasă la apus înainte de a se întuneca. Unii ar putea dori să le folosească pentru securitate. Ele pot fi utile pentru economisirea energiei prin stingerea luminilor atunci când nu este detectată nicio mișcare și ajustarea temperaturii atunci când vremea se schimbă.

Onvis Motion este un detector de mișcare excelent, ieftin, de bază, care include și un termostat și un higrometru, astfel încât să puteți obține instantaneu temperatura și umiditatea camerei în care se află. Stațiile meteo sunt mai scumpe, dar includ mult mai multe funcții. . Eve Door & Window sunt senzori mici, alimentați de baterii, care pot declanșa o alertă sau orice alt dispozitiv HomeKit conectat atunci când o ușă sau o fereastră este deschisă. Și, dacă sunteți în căutarea unei camere prietenoase cu confidențialitatea, Circle View de la Logitech funcționează exclusiv pe videoclipul criptat end-to-end de la HomeKit și nu se bazează pe un cloud terță parte, dacă acesta este o problemă pentru cei care se gândesc la confidențialitate.

Aplicația dvs. Acasă este tabloul de bord pentru casa dvs. inteligentă

ios homekit screenshot

Aplicația Home, care vă permite să vă controlați casa inteligentă HomeKit de oriunde în lume. Credite de imagine: TechCrunch

Unul dintre avantajele de a alege un ecosistem și de a rămâne cu el: în cea mai mare parte, cele mai importante caracteristici ale fiecărui dispozitiv vor fi agregate într-o singură aplicație. Cu HomeKit, aceasta este aplicația Home.

Aplicația dvs. Home consolidează tehnologia pentru casă inteligentă compatibilă cu HomeKit într-un singur loc și vă permite să vă conectați senzorii pentru a automatiza restul casei. Cu senzorii de fereastră, puteți aprinde toate luminile imediat ce deschideți ușa și puteți seta iluminarea benzii să ilumineze un hol atunci când un senzor detectează mișcare între apus și răsărit.

Aplicația Home include, de asemenea, unele funcții de automatizare, cum ar fi pornirea ventilatoarelor sau deschiderea jaluzelelor în anumite momente ale zilei când știți că afară va fi luminos sau într-un moment în care știți că veți dori confidențialitate. Majoritatea dispozitivelor vin și cu o aplicație corespunzătoare, adesea cu mult mai multe setări, caracteristici și capacitatea de a actualiza firmware-ul dispozitivului.

Și aceasta este casa ta inteligentă HomeKit de pornire!

Câteva lucruri la care să te gândești:

  • Gama rețelei Wi-Fi este esențială pentru o casă inteligentă funcțională. HomeKit funcționează pe conexiunea wireless de 2,4 GHz deoarece are o rază de acțiune mai mare de 5 GHz. Există șanse mari ca routerul să vă permită să utilizați ambele, dar asigurați-vă că sunteți în rețeaua potrivită atunci când vă configurați dispozitivele HomeKit. Acoperirea rețelei ar putea fi bună într-un apartament cu un dormitor, dar casele mai mari pot necesita extensii de rază Wi-Fi sau o rețea mesh.
  • Dacă aveți un router care este configurat pentru o rețea de auto-organizare, care vă permite să vă deplasați fără probleme între diferitele benzi Wi-Fi, este posibil să doriți să dezactivați această setare, deoarece poate interfera cu casa dvs. inteligentă. Unele routere pot avea o rețea Wi-Fi dedicată pentru dispozitivele IoT încorporate.
  • Uneori lucrurile se vor rupe și nu este întotdeauna clar de ce. Uneori este doar un moment de conectivitate slabă, uneori, în cazurile mai frustrante, este posibil să aveți nevoie să vă resetați dispozitivele. Fiecare dispozitiv vine cu propriul cod QR care poate fi scanat pentru configurare. Păstrați aceste coduri în siguranță, deoarece veți avea nevoie de ele dacă trebuie vreodată să resetați un dispozitiv și mai ales utile atunci când nu puteți accesa sau scana cu ușurință dispozitivele HomeKit.
  • Puteți personaliza ecranul de pornire și fundalul camerei. HomePaper este o aplicație simplă care face exact asta și este concepută pentru a estompa treptat fundalul, astfel încât să nu fie intruzivă sau să facă panourile dispozitivului dificil de citit. Imaginile de fundal de acasă nu se sincronizează pe dispozitivele Apple, așa că trebuie să adăugați manual imagini de fundal la fiecare aplicație Home.

Citeste mai mult:

Ghid de cadouri TechCrunch 2021

Best selling & Top trending HomeKit product in our shop at this moment

HomeKit.Blog is in no way affiliated with or endorsed by Apple Inc. or Apple related subsidiaries.

All images, videos and logos are the copyright of the respective rights holders, and this website does not claim ownership or copyright of the aforementioned.

All information about products mentioned on this site has been collected in good faith. However, the information relating to them, may not be 100% accurate, as we only rely on the information we are able to gather from the companies themselves or the resellers who stock these products, and therefore cannot be held responsible for any inaccuracies arising from the aforementioned sources, or any subsequent changes that are made that we have not been made aware of.

HomeKit.Blog Is A Participant In The Amazon Services LLC Associates Program, An Affiliate Advertising Program Designed To Provide A Means For Sites To Earn Advertising Fees By Advertising And Linking To Amazon Store (Amazon.com, Or Endless.com, MYHABIT.com, SmallParts.com, Or AmazonWireless.com).

The opinions expressed on this website by our contributors do not necessarily represent the views of the website owners. 

Copyright © 2022 HomeKit Blog
. All rights reserved
United States