Recenzie Nanoleaf Lines: Iluminare HomeKit indirectă frumoasă, de design propriu

Cupertino, November 4, 2021

AppleInsider este susținut de publicul său și poate câștiga comision ca Asociat Amazon și partener afiliat pentru achizițiile eligibile. Aceste parteneriate afiliate nu influențează conținutul nostru editorial.

Noile linii Nanoleaf sunt lumini inteligente inovatoare pentru casa ta, care pot adăuga lumină funcțională sau pot crea starea perfectă cu efecte de ambianță bogate, care funcționează și cu Apple HomeKit.

O nouă abordare a luminilor inteligente

Spre deosebire de litania nopților inteligente pe care Nanoleaf a introdus-o până în prezent, noile linii merg într-o direcție diferită. Literalmente. În loc să concentreze lumina spre exterior, în cameră, acestea oferă iluminare indirectă care este orientată spre perete.

Liniile Nanoleaf stau chiar departe de perete

Liniile Nanoleaf stau chiar departe de perete

Ele stau chiar lângă perete - aproximativ o jumătate de inch - și proiectează lumină difuză, multicoloră pe suprafață, care poate fi modelată în nenumărate modele datorită sistemului modular.

Lumina funcționează cu multe standarde pentru casă inteligentă, cum ar fi Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa, IFTTT, SmartThings și Razer Chroma. Se conectează prin Wi-Fi și poate acționa ca un router de frontieră Thread pentru punctele finale Thread existente, cum ar fi linia Nanoleaf's Essentials sau mai multe produse Eve care au fost actualizate.

Componente și configurare

Setul de bază Nanoleaf Lines Smarter are nouă bare luminoase, nouă conectori hexagonali cu capace și adezivi suplimentari. Se pot adăuga bare luminoase suplimentare în pachete de trei pentru a crește numărul de modele pe care le puteți crea. Este inclus și un cablu de alimentare.

Pentru a configura acest lucru, mai întâi trebuie să veniți cu un design. În cutie este un card util plin de opțiuni de design, dar există o pagină de destinație cu inspirație.

Înainte de a-l adera de perete, puteți utiliza modul de realitate augmentată din aplicație pentru a previzualiza designul și pentru a vedea cum va arăta.

Am ales un model de bază care ne-a plăcut și l-am testat pe podeaua noastră înainte de a ne apuca de a monta lucrurile pe perete.

Conectorii hexagonali pentru liniile Nanoleaf

Conectorii hexagonali pentru liniile Nanoleaf

Fiecare bară luminoasă se conectează prin aceste piese hexagonale care acționează ca distanțiere între lumini și perete. Partea orientată spre perete are o piesă adezivă personalizată care poate fi îndepărtată cu ușurință fără a provoca nicio deteriorare a peretelui, similar unei benzi de comandă 3M. Există, de asemenea, două găuri în care puteți înșuruba acest lucru în loc să folosiți adezivul. Cu toate acestea, Nanoleaf nu oferă șuruburi.

Utilizați adezivi sau șuruburi pentru Liniile Nanoleaf

Utilizați adezivi sau șuruburi pentru Liniile Nanoleaf

Partea din față a acestor colțuri are un capac de plastic alb mat care se fixează în poziție și poate fi îndepărtat în timpul instalării sau când adăugați lumini noi. În spatele capacului se află o placă logică cu mai multe triplete de conectori - cu câte un triplet necesar pentru fiecare bară luminoasă conectată. Barele luminoase se simt solide și mai sigure decât micile lame utilizate în alte produse Nanoleaf atunci când sunt fixate.

Fiecare capăt al barelor luminoase are știfturile pogo necesare pentru a se conecta la piesele de colț. Un difuzor semi-opac trece pe spate pentru a acoperi LED-urile. Partea orientată spre exterior este doar un finisaj alb mat, precum capacele. Culoare neutră pentru a se potrivi esteticii tale și a lăsa luminile să se arate.

Fiecare bară luminoasă are două zone distincte care se întâlnesc în centru. Deci, o bară luminoasă poate avea două culori simultan.

Cum arată Liniile Nanoleaf când sunt dezactivate

Cum arată Liniile Nanoleaf când sunt dezactivate

Pentru instalare, fie lipiți adezivul de perete, fie înșurubați-le și conectați continuu barele luminoase pe măsură ce mergeți. Totul, ținând cont de conectorul principal care are cablul de alimentare. Acest cablu poate fi direcționat în două moduri pentru a fi situat în colțul din dreapta jos sau din stânga jos.

Conectați-l la alimentare și scanați codul de asociere NFC HomeKit situat pe spatele unei cutii mici, la jumătatea cablului de alimentare. Aplicația Nanoleaf va descoperi întregul ansamblu și va detecta designul pe care l-ați creat pentru a vă permite să setați orientarea corectă.

Orientarea nu este crucială, dar permite ca efectele de mișcare să fie animate corect. Cascada, de exemplu, va rula de sus în jos.

Există atât de multe modele și modele pe care le-am putea face, încât deja a făcut dificilă angajarea unui plan pe care îl iubim. Nanoleaf a făcut o treabă excelentă, tentându-ne cu modele mai mari care necesită mai mult decât cele nouă bare luminoase incluse în kitul Smarter.

Nanoleaf Lines pe tavan

Nanoleaf Lines pe tavan

Nu am încercat încă să le montăm pe tavan, dar plănuim. Cu suficiente bare luminoase, chiar și pachetul de configurare inițială ar putea acoperi o bună parte a tavanului și ar putea fi o piesă de iluminat statement, care poate oferi iluminare esențială în timpul zilei sau iluminare stilizată în timpul petrecerilor, atunci când vă relaxați sau pentru a se potrivi cu starea de spirit a zilei.

Un dormitor ar fi un loc fantastic pentru această amenajare, cu un efect animat de răsărit de soare care să ne trezească dimineața.

Control HomeKit

Așa cum a fost cazul fiecărui produs livrat de Nanoleaf, noile linii acceptă standardul Apple pentru casă inteligentă – HomeKit. Liniile vor apărea în aplicația Home alături de toate celelalte accesorii HomeKit și pot fi controlate de pe orice dispozitiv compatibil Siri sau incluse în orice scene și automatizări pe care le creați.

Problema, totuși, este modul în care HomeKit se ocupă de acest tip de lumină inteligentă. Majoritatea luminilor sunt de o singură culoare, fie ele becuri sau benzi luminoase. Luminile lui Nanoleaf sunt toate lucruri multicolore, cu mai multe nuanțe diferite, toate prezente simultan.

Am văzut asta cu Aura originală (de atunci redenumită doar Panourile de lumină), panourile Canvas și linia Forme. Toate aceste lumini implică panouri diferite cu propria lor culoare, dar se afișează ca o singură lumină combinată în aplicația Home.

Nanoleaf Lines în aplicația Acasă

Nanoleaf Lines în aplicația Acasă

Dacă ar fi să alegeți lumina direct din aplicația Acasă, ați avea o singură opțiune. Puteți alege o culoare din selectorul de culori al aplicației Acasă și puteți colora întreaga lumină acea singură culoare.

Nanoleaf, din fericire, a lucrat cu Apple pentru a dezvolta un mod mult mai elegant de a face față acestui lucru. În timp ce vă aflați în aplicația Nanoleaf, puteți crea orice design doriți. Pictează culorile de-a lungul barelor, adaugă orice animații doriți și ajustați sincronizarea. Când aceasta este salvată, este salvată ca scenă HomeKit și este disponibilă în aplicația Home.

Când utilizați Siri sau declanșați acea scenă, toate culorile și animațiile dvs. vor avea efect. Deci, deși nu poți alege culori pentru fiecare zonă, atâta timp cât îți creezi scenele, ești gata.

Alte controale pentru Liniile Nanoleaf

În afara HomeKit, există multe alte moduri de a controla Liniile Nanoleaf. Acceptă mai multe alte platforme pe care le-am subliniat mai sus, dar are și controale fizice. Controlerul principal de pe Lines are mai multe butoane pentru funcții primare.

45030 87587 Nanoleaf Physical Controls

În centru este un buton de pornire pentru a le porni și opri. În același loc, există controale de luminozitate, comenzi de scenă și o comutare de sincronizare a muzicii.

Dacă activați comutatorul de muzică, aceștia vor folosi microfonul de la bord pentru a sincroniza modelul de lumină cu ritmul muzicii pe care o ascultați.

În caz contrar, există aplicația Nanoleaf însoțitoare.

Vizualizarea liniilor Nanoleaf în aplicația Nanoleaf

Vizualizarea liniilor Nanoleaf în aplicația Nanoleaf

Când selectați Liniile Nanoleaf, informațiile de bază sunt în partea de sus. Veți vedea forma, ce scenă este activă, un comutator pornit/oprit și un glisor de luminozitate. Mai jos sunt toate scenele pe care le-ați creat sau descărcat din fila Nanoleaf Discover.

În setări, puteți regla modul și tranzițiile scenei.

Alegerea de bază a culorilor sau crearea de scene dinamice în aplicația Nanoleaf

Alegerea de bază a culorilor sau crearea de scene dinamice în aplicația Nanoleaf

Ceea ce este deosebit de distractiv este setarea culorilor. Puteți crea o scenă de bază în care alegeți o singură culoare pictată pe întregul dispozitiv sau puteți crea o scenă dinamică.

Puteți picta pe scena dinamică în care alegeți fiecare secțiune a designului și selectați fiecare culoare sau alegeți o paletă care va fi aplicată automat.

Apoi, puteți alege mișcarea efectului. Există mai multe opțiuni din care puteți alege, inclusiv burst, fade, flow, aleatoriu și multe altele. Fiecare dintre ele are setări personalizate, cum ar fi o întârziere, viteza și dacă fac buclă.

Între toate aceste opțiuni, puteți crea un efect fantastic de iluminare pe tavan, un șemineu pâlpâitor pentru perete sau un apus de soare suprarealist.

Funcțional versus ambianță

Întrucât aceasta este iluminare indirectă, unul dintre primele noastre gânduri a fost dacă aceasta are cel mai mult sens ca iluminat funcțional sau iluminat de ambianță. Ne-am gândit mult la asta în timp ce așteptam să sosească unitatea noastră și, în cele din urmă, a funcționat ca ambele.

Liniile Nanoleaf

Liniile Nanoleaf

Probabil se potrivește cel mai bine ca iluminare de ambianță sau iluminare de efect. Aceasta este pâinea și untul. Există un senzor de lumină încorporat, astfel încât să își poată regla luminozitatea în funcție de luminozitatea camerei. Puteți alege între setările de ambianță și funcționale, iar dacă este setat în modul de ambianță, efectul va fi puțin mai slab.

Efectele de ritm sunt mai mult ambiante decât funcționale. Senzorul încorporat reacționează la muzica ta și permite luminii să se sincronizeze cu ritmul. Dacă sunteți pe un computer, puteți oglindi luminile într-un joc sau film pentru o experiență mai captivantă.

Iluminare funcțională strălucitoare cu liniile Nanoleaf

Iluminare funcțională strălucitoare cu liniile Nanoleaf

Acestea fiind spuse, este suficient de strălucitoare pentru a fi o lumină complet funcțională pentru a lucra. Avem destulă lumină în studioul nostru, dar aceasta este suficient de vie pentru a ieși în evidență. Există mai multe presetări încorporate pentru lumina zilei, lumina de lectură și alte nuanțe concepute pentru a fi utilizate mai degrabă decât să se estompeze în fundal. Când se setează ca alb simplu, la luminozitate maximă era prea luminos în spațiul nostru mic.

De dragul iluminării funcționale, am prefera ca acesta să accepte Adaptive Lighting de la Apple. Astfel, în timpul zilei, temperatura luminii albe s-ar putea ajusta în funcție de timp. În starea actuală, trebuie să faceți acest lucru manual.

Ar trebui să cumpărați Liniile Nanoleaf?

Singurul dezavantaj real al acestor lumini este că prețul este în afara limitei pentru mulți. Se poate spirala rapid cu un preț de bază de 199 USD pentru un set de pornire și 79 USD suplimentar pentru încă trei bare luminoase. Trei bare luminoase pentru 80 USD par deosebit de abrupte.

Dacă doriți să obțineți trei pachete de expansiune, s-ar putea la fel de bine să obțineți un al doilea Smarter Kit pentru 200 USD, în loc să cheltuiți 240 USD, dar acest lucru este o risipă, deoarece nu aveți nevoie de sursa de alimentare sau controlerul Wi-Fi care vine în cutie.

În caz contrar, aceasta bifează toate celelalte casete ale noastre. Conectivitate Wi-Fi fiabilă, suport pentru router de margine Thread, activat HomeKit, configurații nesfârșite, efecte fantastice de iluminare, printre alte caracteristici, fac din aceasta o completare obligatorie pentru casa noastră inteligentă.

Liniile Nanoleaf

Liniile Nanoleaf

Ne place câte modele puteți crea, iar Nanoleaf a adăugat despre fiecare efect, control, standard la care ne-am putea gândi. Acestea vor sprijini și Matter în 2022, odată cu lansarea completă a standardului.

Pur și simplu, aceasta este una dintre luminile noastre inteligente preferate pentru a debuta până aici. Nu ne-am oprit să încercăm noi modele și modele de culori de când le-am primit și nu ne așteptăm să ne oprim curând.

Aspectul nu se va potrivi cu decorul tuturor, dar acesta este pentru tine dacă apreciezi senzația modernă.

  • Iluminare indirectă inovatoare
  • Design elegant, modern
  • Tone de posibilități de layout
  • Ușor de configurat și instalat
  • Efecte și animații de gradient netede
  • Suport pentru Apple HomeKit
  • Conectivitate Wi-Fi și abilități de router de frontieră Thread
  • Sprijin pentru materie în 2022
  • HomeKit nu poate seta mai multe culori pentru o lumină și trebuie să utilizați aplicația Nanoleaf pentru a crea scene
  • Scump

Evaluare: 4,5 din 5

De unde să cumpăr

Best selling & Top trending HomeKit product in our shop at this moment

HomeKit.Blog is in no way affiliated with or endorsed by Apple Inc. or Apple related subsidiaries.

All images, videos and logos are the copyright of the respective rights holders, and this website does not claim ownership or copyright of the aforementioned.

All information about products mentioned on this site has been collected in good faith. However, the information relating to them, may not be 100% accurate, as we only rely on the information we are able to gather from the companies themselves or the resellers who stock these products, and therefore cannot be held responsible for any inaccuracies arising from the aforementioned sources, or any subsequent changes that are made that we have not been made aware of.

HomeKit.Blog Is A Participant In The Amazon Services LLC Associates Program, An Affiliate Advertising Program Designed To Provide A Means For Sites To Earn Advertising Fees By Advertising And Linking To Amazon Store (Amazon.com, Or Endless.com, MYHABIT.com, SmallParts.com, Or AmazonWireless.com).

The opinions expressed on this website by our contributors do not necessarily represent the views of the website owners. 

Copyright © 2022 HomeKit Blog
. All rights reserved
United States